Obuka vozača

Kako do vozačke dozvole “B“ kategorije
Da bi ste krenuli na obuku za vozača B kategorije neophodno je da imate:

  • 16 godina
  • važeću ličnu kartu.

To Vam je dovoljno da se upišete u auto školu.

Teorijska nastava

Posle upisa u Auto školu, obuku započinjete teorijskom nastavom od 40 časova, koja sadrži 30 časova predavanja i 10 časova vežbi. Nastava se održava u učionici Auto škole, 2 do 3 časa dnevno u terminima koji su usklađeni sa Vašim mogućnostima. Čas traje 45 minuta, a pauza između časova je 15 minuta. Po završenoj nastavi polažete teorijski ispit (test) takođe u učionici Auto škole.Teoretsku nastavu radi licencirani predavač Nenad Jović.

slide3

Časovi vožnje

Posle položenog teorijskog ispita (testa), krećete sa praktičnom obukom, odnosno vožnjom koja sadrži 40 moto časova. Čas traje 45 minuta. Dnevno možete da vozite najviše dva moto časa.Za početak praktične obuke potrebno je da dostavite lekarsko uverenje za B kategoriju, koje za časove vožnje važi godinu dana,   dok za podizanje vozačke dozvole ne sme biti starije od 6 meseci.

Početna obuka vožnje izvodi se na poligonu( ulica Jadranska bb -kod Auto pijace). Ostali  časovi obuhvataju vožnju u naselju, van naselja i vožnju noću, prema nastavnom planu praktične obuke za B kategoriju.

Prilikom upisa u Auto školu imate mogućnost izbora instruktora  . Termine za časove vožnje dogovarate direktno sa instruktorom vožnje u zavisnosti od Vaših mogućnosti.

Za kandidate koji su započeli obuku, a vozački ispit nisu položili do 25.10.2012.godine obavezni su da po novom Pravilniku obave dodatnu obuku koja sadrži 3 časa teorije i 3 časa vožnje, da bi mogli da nastave polaganje.